10 alternatív adventi naptár
2016. november 29. írta: TealeafCrafts

10 alternatív adventi naptár

Az ablakos - csoki kipattintós is jó, de ezek még izgalmasabbak.

288a9569be63af9e700aa97e43ce1729.png
Advent közeledtével gyerekkoromban alig vártam, hogy Anyukám hazahozza az adventi naptárat, amit aztán a két ablaktábla között tároltunk, nehogy megártson neki a központi fűtés. Én pedig minden nap ugyanakkor kinyitottam és rituálisan elfogyasztottam a soron következő ablak mögötti kis csokoládét. Különféle naptárak voltak, de emlékszem, hogy a legtöbbön a 24.-ei ablak nagyobb volt és nagyobb csokoládé is volt mögötte, amit sose értettem, hiszen 24.-én már más ajándékot is kap az ember, értelmesebb lenne, gondoltam 7 éves fejjel, ha az első csokik lennének nagyobbak, mert akkor még ködbe veszően távoli a Karácsony és az ajándékok ígérete.

Vonzódásom az adventi naptárakhoz azóta is töretlen. Be kell vallanom, hogy én az ablakos - csokis változattal is ugyanolyan izgatottan várom az ünnepet, de ha igazán személyre szabott adventi naptárt szeretnél készíteni valakinek, aki nagyon fontos, alább válogattam egy pár ötletet.

1. A hagyományos, textilzsákocskás megoldás, főleg gyerekeknek - elszánt anyukák egy éjszaka alatt meg tudják varrni és összeállítani.

 0c69ee8a93802a839a5581100d7f98bb.jpg

2. Akik nem szeretnek varrni, azok készen is beszerezhetnek 24 darab egyforma zsákot, zoknit, kisvödröt vagy bármi más alkalmatosságot, amibe beleférnek az ajándékok, aztán már csak a kreativitáson múlik, hogy hova kerülnek felszerelésre!

cd4f65aba7183bbd547583aa2c579417.png

3. Egyszerűen nagyszerű - 24 ruhacsipesz (lehetőleg fából) és egy tekercs dekorragasztószalag és kis erőfeszítéssel látványos eredményt érünk el! A második képen szintén a csipeszeké a főszerep, itt dekorragasztószalag helyett egy képkeretre lesz szükségünk.

4. Az előrelátók naptárja - ugye hogy nem kellett volna kidobni azokat a WC-papír gurigákat év közben!

5. Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon ötletes: csomagoljunk be 24 kisebb - nagyobb ajándékot, majd tegyük egy ládába őket! Ha számít a kibontási sorrend, be is számozhatjuk őket.

6. De láda helyett akár egymásra is halmozhatjuk őket.

7. Vagy egy táblára is rögzíthetjük őket - ehhez már szükségünk lesz néhány kisebb dobozra is.

8. Végül pedig igen, ez egy muffinsütő forma, amit néhány papírkorong segítségével alakítottak át adventi naptárrá. Kétoldalú ragasztóval lehet a kis fedőket a helyükre rögzíteni miután a formákat megtöltöttük kis ajándékokkal, édességekkel.

Ha tetszett a bejegyzés és máskor is szívesen olvasnál otthonszépítős, barkácsolós posztokat, ne felejtsd el megnyomni a "Követés" gombot a sarokban, illetve lájkolni Facebook-oldalunkat: https://www.facebook.com/tealeaf.crafts/

 

 

 

Kép források:

http://www.stampinup.com

http://honeyslife.com

http://www.desireempire.com

http://boxwoodavenue.com/blog

http://heartlandpaper.typepad.com

http://rstyle.me

http://mindypitcher.blogspot.com

http://de.dawanda.com

http://waitingforthelightnings.tumblr.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeandcrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr4711918455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása