6 alternatív Karácsonyfa
2016. december 14. írta: TealeafCrafts

6 alternatív Karácsonyfa

A valódi fa helyett vagy mellé. Vagy egy másik szobába. Vagy a kertbe.

Régen rá kellett jönnöm, hogy a Karácsonyfa körüli véleményekben szinte már politikai szakadék van. Van, aki szerint csak valódi fenyő jöhet szóba, annak van jó illata, ráadásul ezeket a fákat direkt erre termesztik, még jót is teszünk a termelővel, ha valódi fát vásárolunk. A másik tábor álláspontja, hogy felesleges, sőt embertelen azért a pár napért kivágni egy fát, az illatot meg megteremthetjük fenyőillatú mécsessel vagy párologtatóval (a valódifenyő-hívek itt gúnyosan kacagnak), esetleg egy kisebb fenyőgallyal.

Ezek az alternatív fák megoldhatják ezt a kérdést és akár helyettesíthetik is a Karácsonyfát, de rá is erősíthetenek az ünnep hangulatára és oda is varázsolhatnak egy kicsit a Karácsonyfából, ahol erdetileg nem áll fa.

1. Északi hangulatú fa, gallyakból.

2. Deszkákból is lehet Karácsonyfát varázsolni.

3. Ha sok faágunk van, már csak rajtunk múlik, hogy hogyan rakjuk össze őket Karácsonyfává. Ez a változat ragasztópisztolyt vagy fúrót igényel - ha forgatni akarjuk az ágakat, akkor fúrjunk lyukat a közepükbe és azon húzzunk át egy fapálcát. Ezután már csak némi fénysor, esetleg dísz és voilá!

4. Egy raklap, néhány szög, egy füzér és díszek és kész is a világító fadekoráció!

 

5. Bevallom, hogy a kedvencemhez érkeztünk, a megoldás hasonló az első képhez, de ezt a fát gyönyörű, színes gömbökkel díszítették. Vidám és szeretetteli - azt hiszem neki is látok elkészíteni.

 6. Aki a giccset szereti, rossz ember nem lehet, szól a mondás (na jó, ezt én találtam ki). De bármennyire is giccsesek ezek a karácsonyi gömbökből és füzérekből összeállított kis fák, azért tegyük a szívünkre a kezünket, elfogadnánk őket, nem?

 

Ha tetszett a bejegyzés és máskor is szívesen olvasnál otthonszépítős, barkácsolós posztokat, ne felejtsd el megnyomni a "Követés" gombot a sarokban, illetve lájkolni Facebook-oldalunkat: https://www.facebook.com/tealeaf.crafts/

 

Képek forrásai:

http://www.thegirlcreative.com/rustic-christmas-decorating-ideas/4/

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/dec/05/christmas-decorations-rustic-scandi-urban-traditional

http://moco-choco.com/2014/11/19/40-diy-creative-and-inspiring-christmas-trees/

http://www.smartschoolhouse.com/diy-crafts/frosty-family-fun/10

http://funcraftskids.com/christmas-tree-crafts-sticks/

http://laurenhamptondesigns.blogspot.com/2011/12/shabby-chic-christmas.html

http://styletic.com/diy-ideas-tutorials-for-christmas-decoration/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeandcrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr511915201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása