Kézzel készült ajándékok az utolsó pillanatban
2016. december 19. írta: TealeafCrafts

Kézzel készült ajándékok az utolsó pillanatban

Még van pár nap, hogy behozd a lemaradást.

Kicsúsztál az időből? Elfogyott a pénzed? Vagy mindenképpen szeretnéd kézzel készült ajándékkal meglepni a családot, de addig halogattad, míg (majdnem) beköszöntött az ünnep?

Semmi baj, ezzel a néhány ötlettel segítünk.

Nyűgözd le a családot vagy barátaidat ezekkel a saját készítésű csokoládékanalakkal! A kanalakról kávéban, forró csokiban leolvad a csokoládé és még finomabbá teszik az italt.

Itt találod az elkészítési útmutatót: http://www.instructables.com/id/Vintage-Chocolate-Dipping-Spoons/

Röviden összefoglalva: finoman olvassz meg csokoládét, forgasd bele a kanalat, majd szórd meg tortadíszítővel, bátrabb családtagok / barátok esetén fűszerrel, pl. chilivel. Amire vigyázz: ha a csokoládé túlhevül, nagyon nehezen fog visszaszilárdulni, mivel a kakaóvaj szerkezete megváltozik. Na de nem kémiaórát tartunk, a lényeg, hogy vagy vízgőz felett (lábasba víz és fölé a tál, amiben a csokoládé van), vagy nagyon-nagyon lassú tűzön olvaszd a csokit!

f7hz2hdgvjcj115_medium.jpg

Ez a csokicsokor biztosan nagy sikert arat az édesszájú rokonok körében! Ugyanezt a módszert pedig alkalmazhatod bármi más apróságok összefogására.

12_fathers_day_bouquet.jpg

Amire szükséged lesz: hurkapálca, cellux, tűzőhab. Nem, ne ijedj meg, egy kis darab tűzőhabot bármelyik virágosnál tudsz venni. A csokikra celluxozd rá a hurkapálcát, tűzd be őket a tűzőhabba, majd vagy tedd a habot egy kis vázába / tálba, vagy ahogy a képen látszik, csokitáblákkal vond körbe.

Részletes instrukciók itt: http://www.funkypolkadotgiraffe.net/2011/06/sweet-fathers-day-bouquet.html

Stresszes munkát végző szeretteinknek tökéletes (és nem utolsó sorban extra gyorsan elkészíthető, ami fontos szempont) ajándék egy kis zen-kert. A zen-kert igazoltan csökkenti a stresszt és még szép is. Működése felettébb egyszerű: naponta legalább egyszer pár percig csak arra fókuszálunk, hogy egy bottal mintákat rajzolunk a homokba, eközben pedig a stresszhormon szintjeink szépen lecsökkennek.

Itt lépésről lépésre megtalálható az elkészítése: http://www.dwellbeautiful.com/diy-succulent-zen-garden/

Szükséges hozzá egy nagy üvegtál, dekorhomok és valamilyen művirág, de kis faházacska, vagy más apróság is megfelelő. Ez mind nagyon gyorsan beszerezhető egy hobbiboltban.

succulent-zen-garden-pinterest.png

Jó alkotást!

Ha tetszett a bejegyzés és máskor is szívesen olvasnál otthonszépítős, barkácsolós posztokat, ne felejtsd el megnyomni a "Követés" gombot a sarokban, illetve lájkolni Facebook-oldalunkat: https://www.facebook.com/tealeaf.crafts/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeandcrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr8911915433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása