12 karácsonyi dekoráció, amit negyed óra alatt elkészíthetsz
2016. december 04. írta: TealeafCrafts

12 karácsonyi dekoráció, amit negyed óra alatt elkészíthetsz

Nem gondolnád mennyi lehetőség van egy tálcában, néhány tobozban és gyertyában!

A Karácsonyról legtöbbünknek a meleg színek és túlcsorduló díszeítés jut eszünkbe - piros, zöld, arany, villódzó karácsonyi fények, girlandok, üvegdíszek, fadíszek, textildíszek (az "úgy nézel ki, mint egy Karácsonyfa" szólás sem a visszafogott díszítésre utal).

Ezzel némileg ellenkező módon indultak hódító útjukra a természetes alapanyagú, letisztult(abb), sokszor a fehér-barna színekkel variáló dekorációk. És ezek is sugározhatnak ugyanolyan békét és meleget, amire ebben az időszakban vágyunk! A legjobb bennük pedig az, hogy negyed óra alatt a legtöbbjüket játszva el tudjuk készíteni.

1. Néhány toboz, mécses és falevél - ennyi. Az üveggömbök eleganciát viszek az installációba, de nélkülük is csodálatos hangulatot árasztana.

2. Ha van egy fehér falapunk, most van itt az ideje elővenni! Ha nincs, hobbiboltban vagy barkácsboltban beszerezhetjük, ezután pedig néhány dísz és egy fényfüzér segítségével kész is az egyedi dekoráció - ha néhány kedves emléket ábrázoló családi fotót is teszünk rá, azzal még jobban ráhangolódhatunk a szeretet ünnepére.

3. A "stocking", a karácsonyi zokni angolszász területen nagyon népszerű díszítőelem, ebbe várják a gyerekek a Mikulástól az ajándékot. Általában piros színűek, de be kell látnunk, hogy ezek a natúr zoknik legalább annyira visszaadják az ünnepvárás hangulatát! Az alapanyagot jutavászon vagy zsákvászon néven keressük, a szabásrajz nagyon egyszerű - ami karácsonyivá teszi, az a fehér csipke vagy textildíszítés a tetején.

4. Ha eddig nem láttuk volna értelmét egy emeletes kínálótál beszerzésének, most biztosan rohannánk, hogy beszerezzünk egyet. Ha megvan, gyakorlatilag bármit tehetünk rá (termést, tobozt, kis szobrot, díszt, üveggömböt), lényeg, hogy előre határozzuk el, hogy milyen színeket szeretnénk. Ha a letisztult vonalat követjük, akkor a fehér, barna, halványzöld jöhetnek szóba.

acba38f4bf46a8c19d70eaa7b97c933e.jpg

 

5. Ehhez az installációhoz már kicsit gyűjtögetnünk kell: szükségünk lesz egy fémtálra, nagy tobozokra és vastag faágakra, illetve nagy méretű gömbdíszekre. A jó hír, hogy amikor mindez megvan, már csak bele kell állítgatnunk őket a fémtálba és kész is!

6. Az előbb a kínálótálat dícsértem, de egy egyszerű tálca is megfelel a dekoráció alapjának. Az innen is kiderül, hogy tobozok nélkül neki se álljunk a karácsonyi otthondíszítésnek! Viszont ha vannak tobozaink, pillanatok alatt karácsonyi hangulatot varázsolhatunk!

7. Ez a legegyszerűbb dísz, mégis mutatós. Egy faág, néhány ágacska, zsinór és pár dísz és egyedi ajtódíszünknek csodájára járnak a szomszédok.

8. Itt ugyanezzel a technikával szobadísz készült. Ha van egy vastag, hosszú faágunk, onnantól gyerekjáték (és nem utolsó sorban szinte ingyen van, ha talált tobozokat és otthoni díszeket használunk) kidíszíteni!

be7fb7bd6e81dfa88c19a20db36b132e.png

9. A tobozok mellett mindig jó szolgálatot tesz az egyszerű fatábla, amire kedvünk szerint festhetünk, stencilezhetünk, erősíthetünk fényeket, díszeket - a lehetőségek végetelenek. Ez a felirat sablonnal készült és a maga egyszerűségében is karácsonyi hangulatot áraszt.

1-diy-rustic-christmas-decoration-ideas-tutorials.jpg

10. Kirándulók ismét előnyben: szedjünk gallyakat az erdőben, otthon pedig csak egy cserépre vagy vázára és néhány díszre lesz szükségünk a tökéletes dekorációhoz.

0e881d6a1fef3ee8ae8cd5bec8653b14.png

38a1e8b210a1fcf7e651d3ecc53ed441.png

11. Variációk egy témára: akár nagy fabetűkből (hobbiboltban kaphatóak), akár sablonnal és festékkel gyorsan varázsolhatunk az ünnephez illő  feliratokat az ajtónkra vagy a szobánkba.

b17b4f8e37e8beb55dd8770fcb9c12b5.png

f098ef3c45e6955842c6ef672e6b6888.png

12. A  kenderszalag (juta szalag néven kapható minden hobbiboltban, illetve virágkellékeseknél) szintén fontos alapanyag a karácsonyi időszakban: segítségével gyorsan adhatunk rusztikus külsőt tárgyainknak, itt néhány jellegtelen gyertya változott letisztult, természetes karácsonyi dísszé.

4e893348a42ef255f9dc65c63f9fcaf9.png

Ha tetszett a bejegyzés és máskor is szívesen olvasnál otthonszépítős, barkácsolós posztokat, ne felejtsd el megnyomni a "Követés" gombot a sarokban, illetve lájkolni Facebook-oldalunkat: https://www.facebook.com/tealeaf.crafts/

 

 

Kép források:

http://newhousetohome.blogspot.com

http://simplycountrylife.blogspot.com

http://www.homedit.com/10-winter-home-decorating-ideas/

http://www.zelfmaakideetjes.nl/

http://christmas.snydle.com/most-pinteresting-rustic-christmas-decorating-ideas.html

http://www.bloominghomestead.com

http://ideastand.com/diy-rustic-christmas-decoration-ideas-tutorials/

http://dekorationmobel.com

http://deavita.com/

http://fiaka.es

http://www.unapizcadehogar.com/

http://kitchenfunwithmy3sons.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeandcrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr3611914943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása