3 dekorációs ötlet, amivel olcsón feldobhatod az albérleted
2016. november 04. írta: TealeafCrafts

3 dekorációs ötlet, amivel olcsón feldobhatod az albérleted

Vagy a saját otthonodat. Vagy a kolesz szobát. Szóval gyakorlatilag minden helyiséget.

Természetesen amivel egy albérletet fel lehet dobni, azzal egy saját otthont is, de általában az albérleteknek van egy-két jellegzetességük: nem biztos, hogy a tulaj felhőtlenül örül, ha megfúrod a falat (vagy nem zavarja, de kiköltözéskor levonja a kaucióból...) illetve sokan albérletben lakva spórolják össze a majdani saját lakás árát, így a költséghatékonyság még fontosabb. Ezekkel az ötletekkel olcsó tudsz jó hangulatot csempészni a szobádba és még falat sem kell fúrni:

1. Díszpárnák maradék anyagból VARRÁS NÉLKÜL!

Egy pár színes díszpárna minden lakást feldob, de sajnos a szép díszpárnahuzatok néha drágák, a saját készítésű meg bonyolult és varrógép nélkül, hát... kétséges a végeredmény.

Ezen a blogon viszont Leanne megmutatja, hogy varrás nélkül is gyönyörű díszpárnákat készíthetünk. Bár a leírás angolul van, de a képek minden lépést megmutatnak. A lényeg, hogy a párna méreténél háromszor szélesebb (plusz pár centi) és kétszer magasabb (plusz pár centi) anyagdarabbal kezdjük a műveletet és kövessük a képeket! Ha nem lenne otthon maradék anyag, régi pólókból is érdekes lehet a végeredmény, illetve ha minden kötel szakad, akkor párszáz forintért turkálóban vagy olcsó textilüzletben is beszerezhetjük a hozzávalókat.

http://organizeyourstuffnow.com/wordpress/the-easiest-pillow-cover-ever

fabric-crafts-2011-011-300x225.jpg

fabric-crafts-2011-010-300x225.jpg

2. Gombképek

Bevallom, amikor először vettem részt olyan műhelyfoglalkozáson, ahol gombokból lehetett képet készíteni, erős volt bennem a kétkedés. Óvodás élményeim jutottak eszembe és nem gondoltam, hogy a művészetnek ez az ága néhány elragadtatott anyukán kívül bárkit lenyűgözne. Aztán megláttam a végeredményt és kiderült, hogy hiba az előítéletekre  hallgatni... A gombképekben végtelen lehetőségek rejtőznek, kirakhatunk formákat (akár sablon segítségével, sablont pedig a legegyszerűbb a netről nyomtatni), vagy helyezhetjük a hangsúlyt a színekre, esetleg kombinálhatjuk más technikával (pl. alulra feketével felfestett sziluett, rá a gombok). Természetesen az előnye, hogy nagyon olcsó, bármilyen régi képkeret megteszi, amibe fehér lapot teszünk és arra alkotunk. Gombot (ha nem lenne otthon) Röltexben, hobbiboltban, varrószaküzletben is be tudunk szerezni és ebben az esetben elégedjünk meg az olcsó műanyag gombbal, nem csak az ára, hanem az élénk színek, fényes felületek miatt is. Ha nem akarjuk megfúrni/megszögelni a falat, akkor támasszuk ki a képeket a könyvespolcon, TV-állványon, komódon, vagy bárhol, ahol egyenes felületet találunk - minél prominensebb helyre kerülnek a képek, annál erőteljesebben befolyásolják a helyiség hangulatát!

 

48cad19f978dc8c4355a554005291ad8.jpg

9be58ffdf308d6d87a4ef444f7e030a4.jpg

d8160f97e239991519334b784095b8c7.jpg

3. Csipeszes fényképtartó

Ehhez a fényképtartóhoz nincs másra szükségünk, mint ruhaszárítócsipeszekre (legjobb a sima fa színű, esetleg fehér, ez utóbbit hobbiboltban árulják és drágább, de persze otthon is elkészíthetjük némi festék segítségével), kötélre (ízlés szerint lehet vékonyabb, akár damil, vagy a rusztikus hatás kedvéért vastagabb, mondjuk kenderzsineg) és a rögzítéshez két stabil pontra. Ezek lehetnek szögek, de akár egy bútor sarka is. Ha a csipeszek túlságosan szétnyílnak és kicsúszik a kép, egy kis darab méretre vágott vatta lapkával ezt meg tudjuk akadályozni. A kötelet érdemes a csipesz középső kis hengerén átdugni, akár kétszer is (felülről áthurkolva), hogy a végén ne mozduljon el a csipesz és ne csússzon be középre az egész installáció.

 clothespin_1.jpg

+1: Befőttesüvegekből többféleképpen is varázsolhatsz gyönyörű díszeket, nézd meg ezt a bejegyzést: http://homeandcrafts.blog.hu/2016/10/29/befottesuvegbol_otthondisz

Jó alkotást!

 

Ha tetszett a bejegyzés és máskor is szívesen olvasnál otthonszépítős, barkácsolós posztokat, ne felejtsd el megnyomni a "Követés" gombot a sarokban, illetve lájkolni Facebook-oldalunkat: https://www.facebook.com/tealeaf.crafts/

 

Képek forrásai:

http://www.notonthehighstreet.com/letteroom/product/crayola-letter-art

https://hu.pinterest.com/source/agirlandagluegun.com

https://www.etsy.com

http://creativesavingsblog.com/diy-projects/uses-for-old-buttons/

http://www.dayjoybuy.com/

https://ideesgiaolagr.blogspot.hu/2015/03/15.html

http://www.ebay.co.uk

http://bustedbutton.com/2012/01/29/button-tree/

http://www.homedit.com/dorm-room-decorations/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeandcrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr4711914705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása