Hogyan készíts lenyűgöző dekorációt befőttesüvegből?
2016. október 29. írta: TealeafCrafts

Hogyan készíts lenyűgöző dekorációt befőttesüvegből?

Olcsó, egyszerű és mutatós. És nem kell az üres befőttesüvegeket kerülgetni.

Valljuk be, a befőttesüveg nem a legizgalmasabb hobbialapanyag, ami eszünkbe juthat.

Én sokáig kifejezetten utáltam a befőttesüvegek látványát, mivel széles kamrapolcok híján a konyhában várták a további sorsukat - és ez a sors sokszor a kukába vezetett.

Egy barátnőmnél fedeztem fel, hogy másképp is lehet bánni ezekkel a helyes kis jószágokkal és közel sem csak az ínycsiklandó baracklekvár vagy savanyú uborka kerülhet beléjük!

Kicsit utánanéztem és nekem ezek az ötletek tetszenek a legjobban:

1. Fényfüzér

 

4630.jpg

Ez kifejezetten egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon hangulatos: tömködj egy kisebb méretű fényfüzért a befőttesüvegbe (nyilván a zsinór vége lógjon ki, ezt akár egy kis cellux-szal is rögzítheted, hogy ne mozogjon) és dugd be a konnektorba! Ennyi. És gyönyörű.

2. Fényfüzér mohával

d855c442af6aa6bd6f9820af7133a1df.jpg

Ezt már egy kicsit megbolondították: moha közé tették a fényfüzért. Ezen a képen ráadásul elemes füzér szerepel, aminek előnye, hogy nem lóg ki belőle zsinór!

3. Zsinórdíszítés

images.jpg
Ennek az elkészítési ideje is igen rövid, a zsinóron kívül ne felejtsük el  a ragasztót is beszerezni, ez lehet pillanatragasztó vagy ragasztópisztoly is. Ezután már csak a képzeletünk szab határt a lehetőségeknek... Színes zsinórral illeszthetjük a szoba színeihez az üveget, festetlen, natúr zsinórral pedig rusztikus hangulatot tudunk elérni. Mécsessel használhatjuk esti hangulatelemnek, vagy tarthatunk benne zsebkendőt, fürdőszobai piperekellékeket, vagy a lakásban egyébként csellengő apróságokat.

4. Töltsük tele!

 

Ennek a módszernek a lényege, hogy bármivel töltjük meg az üvegünket, abból sok beleférjen, ez adja meg a dekorációs értéket. Tehetünk bele kagylót, parafadugót, de akár felvágott citromot vagy narancsot is - ha ezeket fűtőtest közelébe tesszük, kellemes illatot is fog árasztani (egy darabig. Sajnos a friss gyümölcsökkel töltött üveget idővel újra kell tölteni.)

5. Festék

A végére hagytam a kedvenc módszeremet, ez szerintem a leglátványosabb és jó eséllyel meg sem lehet majd állapítani, hogy egy egyszerű befőttesüveggel kezdtük a műveletet. Hobbiboltban párszáz forintos tétel az akrilfesték, de temperával is lehet próbálkozni. Mivel rusztikus hatást szeretnénk elérni, egyáltalán nem baj, ha az ecsetvonások elnagyoltak. Be lehet festeni az egész üveget, majd ízlés szerint dekorálni (ideálisan kombinálható a zsinóros díszítéssel), de stencil segítségével jópofa mintákat is festhetünk rá. Ennek az az előnye, hogy ha mécsest teszünk bele, felvetíti a mintát a falra. Stencilt nagyon egyszerűen lehet készíteni házilag: ha van nyomtatónk, akkor nyomtassuk ki a neten talált képet és vágjuk ki, majd rögzítsük az üvegre festés előtt, de leleményes kézműveskedők vékony papírlapra óvatosan egyenesen a monitorról is felrajzolják a mintát. A hangsúly itt az óvatosságon van, nehogy beszakítsuk a monitort!

Jó alkotást!

cc4e1039a0324f668fa388a799a41edd.jpg

c4fa477949c39a30c3e4d9339bb447df.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés és máskor is szívesen olvasnál otthonszépítős, barkácsolós posztokat, ne felejtsd el megnyomni a "Követés" gombot a sarokban, illetve lájkolni Facebook-oldalunkat: https://www.facebook.com/tealeaf.crafts/

Kép források:

http://www.lightsforalloccasions.com/

http://etsy.com

http://www.myweddingstore.co.nz/

http://www.liliesandloafers.com/

https://www.bloglovin.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homeandcrafts.blog.hu/api/trackback/id/tr2011913371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása